Oogland Film Productions
Oostelijke Handelskade 941
1019 BW Amsterdam
Nederland
T +31(0)20 6838728
E info[at]oogland.nl
Nederlands English
OVER OOGLAND

De interessegebieden van Oogland Filmproducties liggen op het door H.J.A. Hofland omschreven ‘eigenaardige kruispunt tussen kunst en maatschappij’. De stichting houdt zich bezig met het produceren van filmprojecten. In principe zijn dat eigen producties, maar ook het stimuleren en realiseren van projecten van geestverwante derden zal niet uit de weg worden gegaan.

Een bijzondere interesse is er voor het terrein van migratie en dekolonisatie. De relatie tussen Nederland en de (voormalige) overzeese gebiedsdelen, alsmede die met de herkomstlanden van in Nederland woonachtige migranten, heeft daarbij onze speciale aandacht.

 

vrijdag 1 juni '18

Omroep Brabant vertoont Dichter tegen de Tijd

Dichter tegen de Tijd is een portret van de Tilburgse schrijver Jasper Mikkers die in de jaren zeventig landelijke bekendheid kreeg onder het geheimzinnige pseudoniem Tymen Trolsky. Toen...meer »

dinsdag 23 januari '18

Première Dichter tegen de tijd in Tilburg

Op zondagmiddag 11 maart 2018 gaat de documentaire Dichter tegen de tijd van Annelotte Verhaagen in première in De NWE Vorst in Tilburg. Dichter tegen de tijd is een portret van de Tilburgse...meer »

donderdag 21 december '17

Song of Exile te zien op BBC Persian

Song of Exile zal op de vogende dagen worden uitgezonden op BBC Persian: Vrijdag 29/12/2017 at 21:00(Tehran Local Time) Zaterdag 30/12/2017 at 11: AM (Tehran Local Time) Zondag...meer »